最近比我搵到間好正宗既墨西哥菜🇲🇽個人覺得位置都幾隱世🤣係我上次食The Ground Kitchen經過見到裏面裝修好小清新🌿所以上個星期就去左試😜各位牛油果愛好者千祈唔好錯過:🍴Avocado Tostada🥑 $89賣相非常吸睛😗牛油果切薄片做到好似花瓣咁🌸面頭仲有啲芝士碎同埋辣椒碎🧀底部就係店家自己整既一層薄薄既nacho🫓牛油果既熟度岩岩好🥑上軟下脆口感特別😛味道帶點辛辣😌整體偏向簡單健康開胃一流😉🍴Mexican Street Corn🌽 $89每次食墨西哥菜都必叫既粟米🌽加左sour cream、辣椒粉同埋青檸汁🌶粟米本身清甜多汁😀咬落去幾種味道combine埋一齊都真係好惹味😋食落都唔會覺得膩 !🍴Tacos (Fried Fish) 🌮 $99一向都鍾意食Taco既我每次都一定係點Fried Fish🐟 舊魚炸得好香脆裏面好嫩🤪配上牛油果醬、洋蔥粒同埋蕃茄粒🍅上面都仲有少少芝士碎🧀餐廳亦好貼心咁附送左兩種唔同風味既墨西哥辣醬🌶可以因應自己食辣既程度調校合適既口味😋同樣加埋青檸汁🍋成個味道更加突出而且一啲都唔膩😛🍴Wet Burrito🌯 $119Wet Burrito

🍴Avocado Tostada🥑 $89

🍴Mexican Street Corn🌽 $89

🍴Tacos (Fried Fish) 🌮 $99

🍴Wet Burrito🌯 $119
Wet Burrito真係第一次見🤨個size大到嚇親😅一定要同朋友share😆餡料可以選擇唔同既肉類🤣我就揀左豬肉🐷肉質好淋好入味👍🏻佢就係用墨西哥卷包住炒飯、肉粒、洋蔥、蕃茄既手卷🫔再淋上酸甜既蕃茄汁🍅飽肚感十足🤪建議呢個可以3-4個share😎

🍴Avocado Ice Cream🍨 $88
推薦🌟最打卡able一定非佢莫屬😛影相一流之餘味道都唔會令人失望😌少甜既牛油果雪糕🍦口感軟滑~上面仲配上一小球芒果雪葩🥭仲有開心果碎!層次感滿滿🥰做飯後甜品都唔會太大負擔🫶🏼

🍴Avocado Smoothie🥑 (Lunch Set +$48)
勁rich勁creamy😂用左成個牛油果同奶打成🥑飲完第一啖覺得好似食緊牛油果蓉咁🤣因為質地偏杰身😌整體唔會好甜但係建議兩個人share!因為份量都偏多會好濟🤓

整體來講,食物質素中上😋價錢亦都唔係貴!佢地既Lunch Set好抵食🤪上菜速度好快🤪環境都坐得闊落✨光線非常充足而且餐廳仲有個花園打卡一流😏牛油果控要出動啦😍
2022-09-09