2023-12-22 33 瀏覽
餐廳主打日本海膽,位於Zing既10樓,西日式風格裝修,窗邊擺滿清酒同紅白酒樽,好似居酒屋嘅感覺。餐廳內部嘅桌椅都係輕鬆西餐情調,好舒服,環境寫意。前菜鯷魚醬用沙甸魚同多春魚同牛奶同蒜蓉製成,配搭青瓜、甘荀同沙葛,味道清爽又輕盈,好適合開胃。火炙帶子海膽手卷三文魚籽海膽手卷 兩款手卷一上就要即刻食,因為驚擺耐左紫菜會軟身。海膽嘅味道好鮮而且濃味,幾乎蓋過帶子嘅味道,帶子肥美,另外一款亦有好多大大粒嘅三文魚籽。印度薄餅(咖理)印度薄餅有獨特嘅咖理汁,味道醇厚。薄餅皮薄得黎食落鬆軟。荔枝乳酸梳打巨峰提子乳酸梳打荔枝乳酸梳打清新爽口,巨峰提子乳酸梳打則有葡萄嘅甜味同乳酸嘅酸度,非常開胃。總括而言,銅鑼灣精緻日本菜係一間值得推薦嘅餐廳,特別係佢豐富嘅海膽菜式。食物好味道,環境舒適,服務專業,係一個適合享受美食同朋友聚餐嘅好地方。U IZAKAYA (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街38號ZING!10樓港鐵銅鑼灣站A出口步行約4分鐘

前菜

火炙帶子海膽手卷
三文魚籽海膽手卷

印度薄餅(咖理)
印度薄餅有獨特嘅咖理汁,味道醇厚。薄餅皮薄得黎食落鬆軟。

荔枝乳酸梳打
巨峰提子乳酸梳打

U IZAKAYA (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街38號ZING!10樓
港鐵銅鑼灣站A出口步行約4分鐘