2023-03-02
2083 瀏覽
Deer kitchen呢排森仔返工忙到一個點,都少左去搵食🥲真係頂唔順,決定放工搵間唔錯嘅西餐廳🍴: Deer kitchen ❤️佢位於荃灣愉新天地,鄰近荃西地鐵站。位置便利 ,不過商場太大,森仔都搵左一陣。餐廳🍴空間都算大,各種擺設都讓人坐得舒服😌。特別係裝修新淨,設計行歐陸式建築風格。一家大細或者情侶都啱嚟食 節日慶祝都好適合 當日,仲有幸坐到特色餐桌:鳥籠😍😍食物方面,森仔嗌咗一個dinner set 湯同一個main course 🍽️🍸🍲Dinner Set 餐湯係經典羅宋湯,酸酸的蕃茄味,十分開胃。當中仲有不少湯料,份量足料💪前菜小食:黑松露意大利雲吞此個小食,真係不得了!係其他餐廳🍴直頭當另一菜式🤣此菜嘅黑松露味和忌廉味都特濃,帶來味覺和嗅覺的享受😎而份量之多,足足有3-4隻,正!主菜:慢煮紐西蘭牛柳半香煎砵酒鵝肝🥩真係幾期待主菜上場,真係不負所望。牛柳係靚牛,用上慢煮香煎方式,讓肉汁鎖在入面🙌🏻🙌🏻有種微微香脆口味在肉面。而鵝肝亦處理得好好,味道高質,入口即溶🤩配上香濃醬汁,味道提升幾個層次。另外,我地叫左意式西班牙腸雞肉天使麵🍝味道都不俗,茄味都適中,不會太濃或太淡。
呢排森仔返工忙到一個點,都少左去搵食🥲
佢位於荃灣愉新天地,鄰近荃西地鐵站。
位置便利 ,不過商場太大,森仔都搵左一陣。
餐廳🍴空間都算大,各種擺設都讓人坐得舒服😌。
特別係裝修新淨,設計行歐陸式建築風格。
一家大細或者情侶都啱嚟食 節日慶祝都好適合
當日,仲有幸坐到特色餐桌:鳥籠😍😍
🍽️🍸🍲Dinner Set
前菜小食:黑松露意大利雲吞
此個小食,真係不得了!
係其他餐廳🍴直頭當另一菜式🤣
此菜嘅黑松露味和忌廉味都特濃,帶來味覺和嗅覺的享受😎
而份量之多,足足有3-4隻,正!
主菜:慢煮紐西蘭牛柳半香煎砵酒鵝肝🥩
真係幾期待主菜上場,真係不負所望。
而鵝肝亦處理得好好,味道高質,入口即溶🤩
配上香濃醬汁,味道提升幾個層次。
另外,我地叫左意式西班牙腸雞肉天使麵🍝
味道都不俗,茄味都適中,不會太濃或太淡。
當中配料十足,西班牙腸和雞肉均有不少。
而最夾搭嘅係天使麵彈牙嘅口感和茄蓉醬汁,正😄
整體而言,整間餐廳(不論環境和食物質素)都屬中上之選😌荃灣友可以試下🙌🏻