2018-11-13 89 瀏覽
毎次麥當勞出新野我都會去試,期間限定就係會有佢既吸引力今次寫既期間限定係呢個!今晚黎到麥當勞已經食左dinner,所以叫左個抹茶同埋crepe cake 食就夠啦懶得打啦,我就叫左呢兩樣~~今次呢個抹茶crepe cake 唔係新野,之前都已經打過一次食評,detail 唔洗再講啦,總之係好食既mocha 呢d regular item 都係唔需要特別講啦,真係想飲杯好既咖啡就唔會叫凍啦所以主力講虎紋紅豆綠茶!呢杯野係抹茶粉加左維他奶(白色個隻),維他奶既味道相信各位都好熟識,抹茶既味道經常呢幾年既吹捧,相信好多人都已經試過相關既甜品但係將呢兩樣野撈埋一齊會係點呢?係極之難飲維也奶其實係好好飲既,但係係呢杯飲品入面,佢既味道其實唔算好突出。豆味係飲到既,但係係唔係等於同抹茶紅豆夾呢?絕對唔係囉!紅豆又起沙,抹茶d 粉係凍飲又唔溶(同埋麥當勞唔手緊,落好多),加埋維他奶,成杯野好似奶昔咁,漿住曬個口而且呢個味真係雪糕既味黎,成杯都好似溶左既雪糕咁,飲落感覺好唔好,感覺唔舒服呀!到底呢杯野飲出世之前有無試過味架
毎次麥當勞出新野我都會去試,期間限定就係會有佢既吸引力

今次寫既期間限定係呢個!
西尾抹茶期間限定

懶得打啦,我就叫左呢兩樣~~
mocha、西尾抹茶維他奶、抹茶cheesecake

所以主力講虎紋紅豆綠茶!
虎紋紅豆西紋抹茶

但係將呢兩樣野撈埋一齊會係點呢?

係極之難飲

絕對唔係囉!

到底呢杯野飲出世之前有無試過味架
2018-10-10
$20 (宵夜)