2021-11-27 35 瀏覽
今日去西九龍中心行街,去到8樓美食廣場,發覺原來裝過修,多咗一排新食肆,行咗個圈,見到間主打台灣食物嘅(阿佳拌麵),見咁耐冇去過台灣,一於試下啲台灣美食解下相思之苦。間嘢以拌麵為主,但都仲有其他選擇,有飯有麵線,有好多唔同選擇,仲有四款唔同味揀,有原味/芝麻/麻辣/沙茶4種味道揀。蚵仔麵線:好足料,蠔仔有好多粒,一啲都唔煋仲好鮮甜,麵線好滑,入口即溶。貴妃烤雞卷拌麵:呢個麵底我揀咗麻辣味,個面好彈牙,佢哋個烤雞卷烤到外皮好香脆內裏好juicy。五香糯米雞卷拌麵:外皮燒到好香脆,包住糯米好入味同好煙韌,一條真係唔係好夠喉。烏來烤豬肉腸拌麵:烤豬肉腸超級好食,一咬落去爆曬汁,好濃豬肉味,同台灣食嘅一模一樣。

2021-11-23