2021-12-01 179 瀏覽
自從西九博物館開左之後,一直好想搵日黎呢邊玩下,今日媽媽放假終有機會喇,我地帶左帳篷喺草地坐左陣,玩到咁上下餓餓地就去左草地後面一間餐廳搵食🍴餐廳分開半露天同室內嘅座位,帶左狗仔黎散步嘅,會安排返出面嘅位置,就算冇竉物嘅坐出面曬下太陽望住草地同個海都好舒服好chill架,就黎聖誕節,見到附近整緊d裝飾,重有棵好高嘅聖誕樹🎄夜晚黎一定超靚呀🤩*Assorted Dessert Platter $298*我地見環境咁靚又咁chill就叫左個甜品tea set黎打下卡,一共有十款甜品,款款都好精緻好靚,掛住打卡真係唔捨得食呀🥰Rainbow cheesecake七彩繽紛岩哂打卡,食落重好重芝士味,macaroon就非常精緻,榛子蛋糕同Tiramisu食落味濃重有金箔添🤩三層嘅法式千層酥食落好鬆化,比較特別嘅就係一款扮盆栽嘅甜品,個盆係用朱古力做可以食埋,像真度超高,另外重有一款奶凍同一款果凍,最意想不到嘅係竟然有兩款冰做嘅甜品,一款係果味嘅沙冰類,另一款重要用冰鎮住嘅雪條!分開左兩層, 一層用左莓類,另一層用左奇異果,好fresh好好味,感覺唔夠喉😋*香脆炸雞 $88*我地食完甜野又想食d咸

*香脆炸雞 $88*
我地食完甜野又想食d咸野平衡返,就叫左個炸雞塊,食落有驚喜,外皮脆得黎又唔會好容易就甩開,又唔會油淋淋,炸得剛剛好,雞肉食落重幾嫩滑同juicy添,為左配合返炸雞我重叫左杯生啤🍺成件事即刻昇華哂🥳