2022-06-06
位於銅鑼灣廣場二期呢間萬丸燒肉店,以日式裝潢,一入店內勁舒服,地方闊落,場內播住日系音樂,侍應超Nice👍🏻重幫我地用牛脂開爐,醬汁用上玫瑰鹽同黑椒炒過嘅洋蔥,比較少見,洋蔥配燒肉食,減低油膩感,食物高質,價錢親民超舒服超正💞 シシシシシシシシシシシシシシシシシシシ☟︎和牛背峰 4切☞︎睇碟牛啲色水就知,油花豐富,分佈均勻,入口充滿油香和牛三根骨小肋排4切☞︎ 入口冇背峰噤重油香,但牛味出啲伊比利亞梅頭肉☞︎ 呢個超好食😋肉質超彈牙,肉汁勁多 ❤️必點蔥燒炭火雞腿肉☞︎ 呢個又係必食😋佢醃出嚟嘅味道好特別,雞肉入口超嫩滑,連埋雞皮食脆博博超正壺漬牛肋條☞︎ 原條上都好大條👍🏻入口非常軟淋,好重牛味梅子茶漬飯☞︎梅子嘅清香加埋海澡味泡飯😋正灸燒牛肉茶漬飯☞︎有6片牛肉噤多👍🏻呢碗湯比較淡啲辣青瓜☞︎ 疊左4層高🤓 青瓜爽脆,餐前食一流香蒜蕃茄沙律☞︎ 蕃茄加新鮮沙律菜配埋柚子汁食,超開胃,食完牛肉,再食蕃茄幫助解膩荔枝同巨峰提子梳打☞︎ 甜道剛好
シシシシシシシシシシシシシシシシシシシ☟︎
和牛三根骨小肋排4切☞︎ 入口冇背峰噤重油香,但牛味出啲
壺漬牛肋條☞︎ 原條上都好大條👍🏻入口非常軟淋,好重牛味
梅子茶漬飯☞︎
梅子嘅清香加埋海澡味泡飯😋正