2020-11-04
今晚我地又食車仔麵, 原因係前排幫襯永年買左個盆菜, 佢地送左10張$20既現金劵, 永年規定每次只可以用一張現金劵。我嗌左🍜蘿蔔, 牛柏葉同雞翼尖粗麵。老公嗌左紅腸, 酸齋同貢丸粗麵少辣。我覺得咁多個餸當中蘿蔔最好味, 佢地應該用左咖哩汁煮D蘿蔔, 最鍾意呢種入口即溶既白蘿蔔。雞翼尖有輕微既雪藏味不過都醃得好入味。老公就話佢嗌既嗰3樣餸都好味, 我試左少少酸齋, 係我鍾意既軟淋口感, 不過就覺得酸味唔夠。好彩我今次醒目無嗌辣, 試左老公嗰碗少辣都係非常之咁辣。永年士多裝修比其他一般車仔麵店新潮光鮮, 但有一件事我想建議店家, ‼️就係佢地中間既嗰張BAR枱既隔板應該做返高D, 因為正對住坐既基本上都係陌生人, 張bar枱有6個位, 除非我有5個朋友連埋我6個人一齊去食永年, 而最大既問題係張bar枱好窄, 直頭會有種同對面嗰位客人頭貼頭食麵既感覺。