餐廳: 美心皇宮 (屯門大會堂)
資訊:

2014-09-18 1536 瀏覽
美心皇宮用了一年時間去裝修, 8月頭終於重開啦,本來打算一開張冇耐就去試, 但係真的勁多人,所以放棄了, 之後過了幾個星期才再嚟, 都一樣咁多人,不過照等, 因為地方大, D人攞完飛好快放棄,所以我們要等100幾張飛, 但大半小時就到,都好快呀.坐在一樓最盡頭近禮堂位置, 裝修係華麗左, 地方闊落左, 本來係以為冇左燒味檔, 因為之前係門口, 但係裝修後冇左. 媽媽話見到有人食叉燒飯, 初初看餐牌的時候係睇唔到, 可能心裏面已覺得佢唔存在.其實係有的, 我們叫左一個蒸蘿白糕,珍珠雞, 仲有一碗叉燒飯. 這裏還保留推點心車的傳統. 食物方面退步了不少, 珍珠雞入面D配料只係一些肉碎,還有好多醬,好咸呀. 蘿白糕就勁硬呀,好多粉的,雖然都有蘿白絲,不過真的好實好硬. 叉燒飯都OK,但都冇以前咁好味呀.我們的結論係唔會再嚟啦.

叉燒飯都OK,但都冇以前咁好味呀.

我們的結論係唔會再嚟啦.
2014-08-23
35 分鐘 (堂食)