2018-11-25 1651 瀏覽
先旨聲明 呢篇‘食評’會係裝修嘅相多過食物嘅相 但係to be fair我諗裝修都已經係呢間餐廳嘅最大賣點😂我post呢啲相都算係幫咗佢宣傳掛?🙊利申 potterhead😎 裝修係有心思嘅 好多影相位 影相會靚過喺銅鑼灣嗰間賣hp嘢嘅樓上pop-up store(唔知仲喺唔喺度) 有圖有真相👉🏻真係幾靚 連杯同刀叉都好有feel😳 估計老闆都應該係fan😂餐牌有好多版 是但影咗一頁俾大家參考下 菜式名都有哈利波特嘅元素 不過同啲食物本身就好似冇乜實際關聯 玩gimmick多過真係有花心思設計菜式🤔梗係有叫butter beer啦 都似似哋universal studio同Warner bros’ studio果隻嘅 不過再甜啲 基本上就係忌廉嘅味😂 全部飲品都要差唔多$50一款 唔算特別抵食物我就冇心機寫喇 都係普普通通 沙律最好味 整體都算ok 正常嘅但有樣嘢要講下 就係服務麻麻哋 可能都係呢間餐廳有靚裝修但無乜人嚟原因之一⚠️ 我哋四個人七點半坐低 餐廳大約五成滿 隔離嗰枱大約8:00走左 之後就無人再坐低過🙊 咁我哋就諗住可以坐耐啲 食下傾下 食下傾下 坐到九點多少少🙊 點知想加

但有樣嘢要講下 就係服務麻麻哋 可能都係呢間餐廳有靚裝修但無乜人嚟原因之一⚠️ 我哋四個人七點半坐低 餐廳大約五成滿 隔離嗰枱大約8:00走左 之後就無人再坐低過🙊 咁我哋就諗住可以坐耐啲 食下傾下 食下傾下 坐到九點多少少🙊 點知想加水嗰陣 就叫咗幾次都冇人理 最後可能溝通上有誤會 店員以為我哋埋單 反而拎咗張單過嚟
我哋解釋其實想加水 店員拎返張單之後 就行咗出去同cashier講 (晦氣): ‘唔埋住喎’ 聲量係我哋喺房都可以聽到嘅🙈 其實本來我哋都就走 聽到咁即刻哭笑不得 唔知好唔好順佢意😂 你明嘅 佢咁樣講反而令人有啲想同佢鬥氣😂

最後埋單四個人每人$171 從食物同服務嘅質素 我就唔係覺得特別抵 留返比你哋自己決定去唔去喇🙊