2021-12-16
放假帶女朋友去旺角,一間之前食過幾好嘅Cafe食下午茶,預先book咗位,間cafe幾岩打咭,有設計嘅影相位:好似英國郵筒,電話亭,花,可以呃like。飲品我哋叫咗兩杯最受歡迎嘅,第一杯髒髒紫薯鮮奶,女朋友好鍾意,因為唔甜,佢本身係紫薯fans,個底仲有啲紫薯粒粒咬,最緊要佢開心。我就飲咗髒髒黑糖珍珠,都可以。辣味雞汁蜆肉香蒜炒意粉,蒜香味非常可口,配上辣椒,炒意粉夠鑊氣,幾掛味。蜆肉大大粒,份量足夠,唔錯。至尊漢堡,呢個好有驚喜,女朋友見到好開心,用一個雀籠上,IG-able,幾特別,好適合佢post story 。真係估唔到,漢堡飽都有咁好嘅presentation 嚟呈上。個漢堡飽塊安格斯牛肉好juicy ,肉汁鮮嫩,有蕃茄芝士,幾好食,熱辣辣脆卜卜嘅薯條,少量沙律,屬於高水準。