2014-08-30
今日(30-8-2014 Sat)等男友放工後去食lunch,由於我須要用轉錯去credit card o既錢,所以耍揀可用credit card埋單o既餐廳,原本想去莎樂美,但唔可以用,咁去Pokka吧,排長龍,去A1啦,同樣多人,不過可以攞飛,而且冇咁多人,就等呢間啦,不過.等o左唔係好耐就有位.我坐低後先影menu俾男友揀食咩o野,佢揀o左$75.00o既1號餐,係健康素食意粉,有意式番茄芝士沙律,南瓜忌廉汁焗蔬菜,菠菜薯餅,蘑菇薯餅,蘑菇欖油意粉.我要3號$78.00o既意式燴飯,有意大利巴馬火煺沙律, 南瓜忌廉汁焗蔬菜,牛肉漢堡,牛肝菌意式燴飯.跟自家製麵包一件,是日餐湯或沙律,餐茶,我o地要一個要餐湯,一個要沙律.再加$10.00要薯角.Order完後,男友就到o黎,亦好快,麵包,沙律同餐湯都到o黎,明顯一個有亞麻籽o係面,一個冇.我o地塗上牛油食, 麵包冇整返暖但鬆軟,不過一定要塗牛油至香滑.沙律係麻醬沙律,蔬菜新鮮冇問題,而餐湯顏色怪怪地,紅唔紅白唔白,究竟係咩湯?飲落,就係冇落茄膏o既紅湯,好騎呢囉,而且又加啲煙肉落去,想點?之後我o既意式燴飯到o黎,先食啖飯,好重菇
之後我o既意式燴飯到o黎,
而男友o既健康素食意粉呢,
薯角新鮮炸起,
餐飲就要凍檸水,正常冇問題.
味道係3.53分, 抵食係1.67分
環境:
我o地坐o係上次幫趁o既位隔離o個張枱,冷氣唔多夠,有啲熱.
上次o係o度食o既食評: http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=2352883&tc=sr2&con=rvw