2016-07-11 139 瀏覽
約友人食午餐加傾野,要搵間坐得耐又比較靜的餐廳。好在友人話我公司附近就有一間唔錯既Cafe凍桂花雪梨茶友人話甜度剛好, 桂花雪梨兩種味道夠清香凍朱古力朱古力重點最緊要夠濃, 最怕好似水的朱古力, 呢間朱古力夠濃再加上鮮忌廉, 入口很有質感前菜法律菜本身無咩特別, 但食落有芝士碎, 底層亦有果Jam, 新奇得黎又夾到味道, 正!青口意粉青口新鮮是最基本,醬汁味不太重, 又有少少忌廉凝聚在意粉面, 不會變左水汪汪, 算OK英式全日早餐食得出的新鮮, 炒旦是半生熟加忌廉奶, 夠軟滑. 特式腸看得出是固意的配搭,有肉味得黎不太濃, 不會搶去早餐的清新.原來重點是果JAM多士, 手工果JAM, 是很有質感的果JAM, 不太甜但很有果味, 果然是食店的靈魂焦糖燉蛋不是傳統的焦糖燉蛋, 很脫俗很有特式, 味道著重淡味, 黏口感令味道停留更耐整體不錯, 全都傾向新清味道, 只是焦糖燉蛋較個人喜好, 未必每個人都喜歡這類燉蛋
凍桂花雪梨茶
友人話甜度剛好, 桂花雪梨兩種味道夠清香
凍朱古力
前菜法律菜