2020-05-17 305 瀏覽
今日就介紹一間係荃灣既黃色小店叫,因為我發現我都好耐冇post過burger,所以好隨意入左間叫「Burger Land」小店!舖頭雖然又細又窄,加上限聚令,成間店只可以坐4個人左右,但佢既漢堡的確係整得幾好味同高質👍🏻!我就叫左「貝羅菇雙重芝士牛肉漢堡」,漢堡扒用左安格斯牛肉,經煎過後,牛味更出🥴。有樣要讚讚佢,生菜🥬同蕃茄🍅食落新鮮同脆口,同漢堡扒口感上有強烈相比😋!芝士加埋秘製醬汁,芝士味道鹹香,而秘製醬汁帶點甜,更帶出牛肉肉味🤤!另外,麵包都幾軟熟,煎香過,暖暖地,變得更鬆軟!漢堡用料高質✨,製作用心,味道真唔錯👍🏻!有人話佢既漢堡好大個,坦白我就有D保留🌝!之前我食過既黃店真比佢更平更大個都有!同埋,我覺得呢間小店定價有點高,加薯條轉套餐要$32,所以我冇試,可能同樣用料新鮮,不如你地試完話我聽?

貝羅菇雙重芝士牛肉漢堡