2011-12-05
以前黎呢度食過覺得唔錯, 所以今次再黎呢度食午餐搵左好耐先有位本人叫左一碗雪菜肉絲炸豬扒米線其他同事們就叫左墨魚丸米線, 豬肉丸米線同菜肉雲吞米線 + 炸豬扒/炸雞翼豬扒一如以往咁, 香口, 鬆脆, 有肉味, 雖然知道應該有用梳打粉, 但佢腌得幾好其實呢度係得豬扒幾好, 個麵真係無乜特別, 都係好普通既米線, 無話特別好味, 彈牙咁呢度係街市, 坐既地方其實有一陣臭味+尿臭味, 不過來到呢D環境食野我地都唔要求咁多D阿姐就叫左好耐好耐先黎理我地, 都明白, 午市真係好多人, 總之有人理我地就OK 一路食都無問題, 但食食下竟然, 我碗雪菜肉絲米底到俾我見到隻死蟑螂係裡面:我見到呢隻蟑螂時, 真係覺得非常嘔心咁我叫個阿姐過黎問佢你可唔可解釋下咩事, 但叫左佢好耐都唔理搞左一陣, 佢就叫我自己去搵老闆娘期間個女工話: 呢d細細隻, 梗有ga la咁既食物+態度令到我好嬲, 我行左去舖面話搵老闆娘, 點知無人理我我叫左一陣, 頭先個女工又走埋黎話, 老闆娘要炸豬扒行唔開, d豬扒會燶ga我就話我只係要求你地搵人出黎同我道歉o者, 又唔係要d咩, 真係咁困難?佢都係話d豬扒唔燶得我即刻返埋位影
搵左好耐先有位
本人叫左一碗雪菜肉絲炸豬扒米線
搞左一陣, 佢就叫我自己去搵老闆娘
期間個女工話: 呢d細細隻, 梗有ga la
佢都係話d豬扒唔燶得
我即刻返埋位影低上面個幾幅相, 諗住向食環署投訴
呢個時候頭先個女工行埋黎放低廿五蚊, 話呢碗麵唔收你錢
我話我唔係要錢, 我只係想要道歉
佢未縮好既手又一秒都唔駛拎返廿五蚊, 話唔要就算
究竟呢d係咩服務態度?
食物唔乾淨仲大條道理覺得係正常?
覺得自己生意好好唔駛理呢d一單半單投訴?
作為一間食肆最基本唔係話要d野好好好好食, 而家食物既衛生
我已經通知左食環署呢件事, 希望佢好好檢查下呢間舖究竟需唔需要整理下佢既食物環境衛生
而食環署都已經接受左開左個file
亦希望大家下次想去呢間野食飯時再考慮一下