上星期六大概五時多,經過廣成,嘩太好了!有機會試吓咁多人都讚不絕口的懷舊冰室。 由於接近關門,本想試吓set的,可惜唔夠時間,故點了"紅豆冰"及"鮮油多"。心急等待下,眼碌碌咪欣賞吓環境囉,雖然就關門亦有八成人喎,又有懷舊feel,ok喎。點之,望向水bar面/出菜位之時,水bar哥哥出了有四碟三文治,剛拿完枱布抹枱的樓面呀姐好熟練地用右手掌輕輕夾起三文治提升上半件(好似榨mouse的手勢提升上半一樣);而左手拿一塊餐紙(zi)入三文治底﹏吓! 當時我好唸,死啦我件鮮油多無啦,我情願錢照比都唔會食呀╴太嘔心了!!!因為每次水bar哥哥出了三文治個個樓面呀姐都一樣做以上(zi)紙入三文治的工序的。無論抹完枱;收完碗碟;由進入洗手間方向的門出來的有無抹過手或"係敢e"磋吓塊用完又用的dirty枱布,喂!有個樓面呀姐重打完"黑痴"呀,my god!!! 佢地覺得無嘢喎,照(zi)!!最後,我死"及"水bar,如何出我件鮮油多,嘩我太好彩了,鮮油多是用叉食的,故不須(zi)紙 而我更沒有用飲管,原因一樣!!鮮油多hkd8: 不過不失紅豆冰hkd16:豆大及夠唸 good, g

而我更沒有用飲管,原因一樣!!

鮮油多hkd8: 不過不失
紅豆冰hkd16:豆大及夠唸
good, good, good 好食就唔覺貴,抵比!

本人覺得味覺跟衛生一樣重要,好好攪好員工的concept至為緊要!!!