2010-06-27 27 瀏覽
香港不少市政大樓(街市)入面既食肆都好強,好似跑馬地既昌道泰記銖記,渣華道既東寶……而電氣道呢度入面既印度咖哩都實在不賴。搬來這區不久後,跟屋企人在街市另一大排檔晚飯,見到隔離呢檔野,當時覺得好奇怪,因為成晚佢地幾乎一個客都冇,但隱隱覺得行行企企既那位印巴叔叔有種“敬業樂業”既感覺,啊…也許用詞不當,但我直覺他是用心經營而唔係得過且過既那種店主,於是就決定俾個機會佢。用餐已是一個月前既事。一個人食呢D野好似有少少奇怪,不過叔叔態度好殷勤,令我感覺好良好。一坐低是送既胡椒餅,好好食不過唔記得影相,大家可睇樓下食家既照片。薄薄的脆脆的配上酸酸辣辣的汁,的確好讚。BUTTER CHICKEN份量好大呀,其實我呢餐叫既東西,2個人吃係綽綽有餘,奈何我得1個人,我又冇理由問叔叔可唔可以全部只要半份(嗯……)講返個雞,肉質好嫩滑,而且幾入味,好香。我其實唔知呢個菜色係應該咩味道 所以唔係好識評。佢唔辣,椰奶味濃,食得多會“漏”(但我一個人食,咩都漏啦),配烤餅食一流。CHEESE NAAN新鮮熱辣端來枱上,好香的烤餅麵份味! 第一口冇沾咖哩,但烤餅之香毫不單調,就咁食都覺得好GOOD~佢既芝士味反

BUTTER CHICKEN

CHEESE NAAN
新鮮熱辣端來枱上,好香的烤餅麵份味! 第一口冇沾咖哩,但烤餅之香毫不單調,就咁食都覺得好GOOD~佢既芝士味反而其實不算突出,但正因如此,不會喧賓奪主搶左咖哩既風頭。

MANGO LASSI
這個就略嫌太甜啦,也有點稀稀的,茫果味不強,不試也罷。

這晚上好滿足,尤其喜歡親切的店主叔叔,佢唔會阻住你用餐,但佢會留意住,在適當的時就會行過來問你有咩需要。其實百幾蚊有咁既服務同食物質素真係超值,而且呢個份量本身可以2個人食既,即係除開都唔駛$100,咁既晚餐,真係抵到爛啦。

cheese naan, butter chicken, mango lassi
2010-05-20