2019-04-12
偶然經過大圍顯徑村, 見到有間車仔麵檔, 正好肚餓,於是徑直入去醫肚, 座低後見到menu, 竟然仲有糖水食, 真的令人惊喜. 思前想後都係決定食車仔麵, 雖然他們的糖水都好吸引, 我都是叫了一個三餸麵食, 因為見到呢D舊式的車仔麵檔, 非常想食下他的原汁原味, 好快, 我的辣魚蛋,牛腩, 瑞士雞翼麵來到我面前, 未食已聞到牛腩香, 食一啖, 哇, 牛腩好入味, 好林, 有牛肉香味, 仲有D牛腩汁淋在麵湯中, 非常惹味, 仲有辣魚蛋, 雖然很簡單, 但魚蛋好彈牙, 又入晒味, 少少辣, 相當唔錯! 瑞士雞翼見到個樣都相當吸引, 醬紅色的雞翼一看都知道已浸到入味, 但食起上來唔會太林, 又有雞翼香, 又有豉油香, 甜甜地, 這雞翼食它十隻八隻都唔會嫌多, 太好味道! 最後埋單, 三餸麵加一杯凍豆漿才三十來元, 真的是平靚正! 真的是好食又抵食.