2023-03-03
鬧巿之中,女人街兩旁都有林林種種既食店,呢次又試下新野,六點未夠,咁岩前面既排檔亦冇開,導致佢招牌突出,於是就入店坐低,平民化既裝修有啲似日本親民居酒屋既特色,裡面卡位枱位都充足,枱同櫈都有足夠空間,唔見局促,燈光柔和,坐落環境氣氛都幾舒服,而佢利用牆身張貼左好多餐單同日本化既裝飾令件事更有感覺。望埋個餐牌,剌身、炸物、湯鍋、石頭飯、壽司有好多選擇,而價錢都幾親民,我同女友得兩個人嗌唔到太多,於是就揀左下面既食品燒魷魚$88熱辣辣上枱,有浸烤魷魚既味道飄入鼻,都幾大條,佢切成一圈圈細細份好易入口明太子手羽先$48漲卜卜既雞翼仔,釀左明太子係入面,一啖咬落去,漲既部份已經去左骨,有飽滿啖啖肉既感覺,唔錯大丸地獄海鮮拉麵$88兩隻青口、兩粒凡立貝、一隻大蝦結合拉麵本來應該有既食材,份量幾充足,寫明大丸地獄,但其實食落飲埋個湯都唔會太辣,可以話係微辣級數only火炙三色卷(三文魚,吞拿魚,帶子)$78熱食上枱感覺到佢火炙既香味,配合醬汁入口,感覺良好,三文魚頗新鮮,男仔口大一啖岩岩好鯨吞一舊,女仔可能要分開兩小口會好啲
燒魷魚$88
明太子手羽先$48