2020-01-27 640 瀏覽
美孚街坊經過開可以試一試這間茶飲店呀! 💛餐牌上有多款飲品供選擇, 主要有水果茶、芝士奶蓋茶、純茶系列等等。今個冬天, 他們亦推出幾款冬日限定熱飲供客人選擇, 可以喝一杯熱飲暖暖胃。蜂蜜紅柚四季春 - 紅柚給人的感覺通常都是有輕微酸酸澀澀的味道, 但因為這杯茶飲加入了蜂蜜🍯 , 所以飲落甜甜的, 沒有紅柚本身的澀味, 同時亦有很香的茶味。蘋果硬碰火龍果 - 以新鮮蘋果🍎、紅肉火龍果製作, 再配上茉莉花茶, 這個配搭很夾! 飲落有火龍果天然的清甜味, 同時亦有蘋果的清新, 茶底不會太過濃味, 是清新茶飲好選擇。養生桂圓紅棗茶 - 是其中一款冬日限定茶飲, 寒冷天氣底下飲就最適合不過了!飲落有紅棗的甜味, 以烏龍茶做茶底, 有回甘。
美孚街坊經過開可以試一試這間茶飲店呀! 💛

2020-01-27