2021-08-09 986 瀏覽
今晚來<神座日本料理>食晚餐,之前都來過食lunch,今次試下佢哋嘅晚市套餐。炸豬扒飯定食:炸豬扒吾算好厚,亦不算大塊,屬於中等size,脆度一般,比較多炸粉,亦沒有什麼味道,質素平平,但可以接受。銀鱈魚定食:銀鱈魚嘅魚肉雖然唔係好大塊,但係魚肉嘅質量非常之高,有好多嘅魚油,非常之香口好味,而且魚肉入口亦非常之嫩滑,值得一試。日本吞拿魚拖羅魚蓉定食:拖羅份量正常,但魚肉質素吾算好高,不過都算新鮮,但不至於肥美,味道不過不失。炸蠔:炸蠔特價$65有5隻,忍唔住食咗三隻先記得影相。炸蠔係即叫即炸,入口脆卜卜,非常新鮮熱辣,而且蠔身入口肉質仲好好味,亦好嫩滑,非常之juicy。爐端燒油甘魚頭連魚骹:油甘魚魚頭油脂非常充盛,就算煎炸過都非常之嫩滑,而且魚頭嘅肉都好多,入口非常之惹味,值得一試。另外我哋仲嗌咗鰻魚飯定食、鰻魚壽司、玉子壽司、蟹柳卷、牛肉烏冬、三文魚子壽司、魚生刺身定食等,質素水準尚算平均,不過呢間餐廳嘅價錢非常之實惠,晚市嘅人均消費大約都係$150至$200左右,雖然唔算係最高質素嘅日本菜,但係以街坊日本料理來講,都叫做抵食,值得再來。

炸豬扒飯定食:

銀鱈魚定食: