2022-07-16 813 瀏覽
一直都以為大圍係一個冇乜好嘢食嘅地方🤣 朋友介紹咗呢間日本便當餐廳俾我 話呢間啲便當大件夾抵食 今日嚟咗試 果然冇介紹錯喎🤓鹽燒三文魚頭餐牌上面寫到明連埋魚鮫 三文魚頭嚟到嘅時候仲好熱辣辣🐟 店員將魚鮫收藏咗喺魚頭下面 一拉出嚟見到魚鮫都有好多肉 食落口唔會過分油膩🥰北海角切雜錦魚生丼呢個丼飯有碗三文魚味噌湯附送 材料有海帶同埋三文魚肉 夾上嚟都見到有幾多件㗎😗 而且個湯唔會太鹹 好適合我 雜錦魚生丼入面有 三文魚 白身魚 海螺 蟹柳 蟹籽 玉子 青瓜 魚生份量多☺️ 食落口好豐富青森便當嚟到呢度當然要食佢嘅推介菜式 便當啦😊 我呢個係全豬宴 有七味燒豬頸肉 5件 豬頸肉燒得好乾身 比較有咬口🐷 汁煮豬軟骨 2件 個人最鍾意呢個餸 豬軟骨煲得好腍身 而且好入味 甜甜地嘅醬汁好好送飯 味付螺肉 呢個係我好鍾意嘅前菜😂 同埋粒粒蟹籽加州卷 3件 加州卷入面有蟹柳 玉子 青瓜 面頭有沙律醬同埋蟹籽 主食方面我哋揀咗咖喱飯🍛 係日式果種甜咖喱 仲可以揀多汁同多飯 多飯就好似一座小山咁 多汁就係另外再配一兜汁😮 咖喱汁入面仲有薯仔蘿蔔等嘅配料呢間都可以算係街坊人氣小店 一路食都留意到有幾多一家大細

北海角切雜錦魚生丼
北海角切雜錦魚生丼

青森便當
青森便當

呢間都可以算係街坊人氣小店 一路食都留意到有幾多一家大細嚟幫襯 果然係性價比高嘅餐廳