2017-12-07
考完第一科生命值下跌☠️朋友就帶我去食肥婆雞補血(一直以為肥婆雞係賣雞專門店😂)車仔麵款式太少,賣麵直情可以話係搭單。大部分都係丸類,所以叫咗豬腸牛腩冬菇試試佢手勢。一見到其實有啲失望。住港島食車仔麵大,未見過咁淡色,連骨上。湯底只有腩汁,望落比較清,幸好幾入味,得一款湯底都唔遜色。而且油麵鹼水味恰好,有彈性,唔錯。豬腸清得唔太乾淨。雖然冇異味,但望到黑色唔多放心。一般嚟講內層都會清走佢。揀嘅豬腸太肥,咬唔開,硬吞兩件之後就冇食嚕...🙄牛腩切很好岩巉,以為會好韌,點知食落又唔錯喎😚肉好稔,仲夾住層膠質,炆得好入味。佢用嘅竟然係較貴嘅爽腩😮冬菇都吸晒湯汁,唔錯。串燒即叫即製兩樣調味一樣。少少蜜糖香甜,灑上五香粉,掃油燒香。調味簡單但唔會蓋過肉味,唔錯。涼茶較淡,但自家製作,都係唔錯嘅選擇。總括嚟講車仔麵湯底同麵都ok,有出色嘅餸,但真係唔多,焗叫三餸我都搵唔到三味正嘢。車仔麵真係唔入流。嚟到都係食串燒算喇🤔美味佳論味道價錢都唔係出眾,衛生更加......佢受歡迎嘅原因大概在於氛圍,一個價錢公道,但唔洗企街食嘅串燒店真係唔易有。只有舖租平吧地方先做得到...港島串燒店一係舖細做外賣,一係走
豬腸
牛腩
冬菇都吸晒湯汁,唔錯。
串燒雞軟骨,豬頸肉
串燒即叫即製
涼茶
涼茶較淡,但自家製作,都係唔錯嘅選擇。
美味佳論味道價錢都唔係出眾,衛生更加......佢受歡迎嘅原因大概在於氛圍,一個價錢公道,但唔洗企街食嘅串燒店真係唔易有。只有舖租平吧地方先做得到...港島串燒店一係舖細做外賣,一係走型格路線收加一,先做得住。
PS 呢度仲有姐姐唱歌助興🤣