2017-08-14
係朋友約左係尖沙咀行街 一時迷茫唔知食乜好就決定random去一間最近我地既餐廳結果就遇上左樂園呢間高質餐廳一入到黎就有種cafe既感覺 又有boardgames玩然後個setting亦都好舒服好colorful點點下菜既時候 仲會有隻貓仔周圍走黎走去 係你隔離訓教咁即刻有種好治療既感覺!我同朋友就叫左一個 松子仁有機蕃茄豆腐沙律 明太子泡菜釀雞翼 黑松露香煎鵝肝意大利飯 同我愛金莎松子仁有機蕃茄豆腐沙律真係好適合係夏天食 街出面真係好熱 成身流哂汗 結果一食呢個沙律係真係由心而發地解涼 同埋因為加埋d胡麻醬既味道即刻開哂胃完全同個朋友係食到停唔到 好想再叫多盤食而家諗返都有d肚餓明太子泡菜釀雞翼一見到就即刻決定要點因為平時都唔係好識整所以一出街見到有釀雞翼就會毫不猶豫咁點菜果然呢次都無令我失望一上菜已經聞到佢煎得好香 個外型亦都好吸引食落去啖啖肉 忍唔住求朋友讓多一齊俾我食 結果係四隻黎講我都食左三隻哈哈黑松露香煎鵝肝意大利飯一上菜既時候 我同朋友都覺得好驚喜平時出面餐廳既鵝肝都好細塊 但呢一個真係好大舊 然後佢又煎得好香一食落去真係有好濃厚既香味 平時食一啖就無既鵝肝而言呢一個既s
點點下菜既時候 仲會有隻貓仔周圍走黎走去 係你隔離訓教咁
即刻有種好治療既感覺!
完全同個朋友係食到停唔到 好想再叫多盤食
黑松露亦唔係得dd 而係一大堆係個鵝肝上面
基本上我同朋友要二人合力先可以完成到
如果一個人食就可能適合d大胃既朋友或者要take away
所以overall而言佢呢個主菜既性價比真係好高
如果大家黎食真係要試下呢個main dish!
而我愛金莎係老闆最愛
個陣仲以為係一杯朱古力冰沙加粒朱古力
點知佢一上既時候同朋友忍唔住同一時間嘩左出聲
佢除左金莎之後佢個朱古力冰沙上面仲有一個目測10cm高既冰沙
真係物有所值同朋友一見到都即刻筆幾啖黎食
成餐飯既苦惱就係到底食邊度先hahahahaha