2010-10-23
今日行旺角, 諗住行埋落太子睇寵物用品見到有間新開既鋪頭,店面好乾淨簡單, 又見有d口痕, 就埋去睇見佢地做緊promotion, 6蚊3件雞, 有三個味, 就揀左紫菜味。之後再睇個menu就揀埋炸金菇同汽水。先講佢地service, 我等既過程, 佢地都會同我講有d咩好食(唔係好煩個d推我食野)然後等左約兩三分鐘, 佢地話原來係即炸, 所以要等, 期間仲遞埋我罐汽水比我等我飲住等(good! 細心)之後遞野食比我個時, 又會提我熱, 小心燙口(因為本人係好怕食熱野 所以佢地一提我, 我就唔咁大啖)再講佢地既食物, 我覺得個炸雞(好似係招牌雞??)好嫩, 又唔會話過腍唔知自己食緊咩, 個調味都岩岩好, 唔會太鹹或者太淡個炸金菇, 十二蚊, 望落好似好貴, 但食落, 你會發覺佢真係新鮮既, 唔係放左好多日, 而且仲好好味, 最緊要係佢唔會好似其他鋪頭咁,炸到好似一舊梅菜, 「拿」埋一住。扺讚。overall, 我覺得唐揚個service加埋食物係值呢個價錢, 好岩一邊行街一邊食. 會同fd經過時再幫襯。
見到有間新開既鋪頭,
店面好乾淨簡單, 又見有d口痕, 就埋去睇
之後再睇個menu就揀埋炸金菇同汽水。
炸到好似一舊梅菜, 「拿」埋一住。扺讚。