2022-12-15
今日半假日,同家姐行街街,原來觀塘的工廈都有好多野買,行完街梗係要食飯啦去到駱駝漆大廈,樓下有好多姐姐派傳單,行到去一座時,見到 巴巴串呢張傳單好吸引,又有串燒,又有海鮮同甜品食,就上左5樓,試下呢間 巴巴串啦坐低之後,職員介紹返枱面有2個桶,一個裝骨和垃圾,一個裝串燒叉,分開放好。另外海鮮放在網上燒,肉就放係架上燒,枱上仲有不同口味的孜然粉可以用之後,就急不及待去拎食物了,凍櫃種類好多,有牛柳條,牛肋肉,叉燒串,雞肉串,雞翼,多春魚不同的丸類,墨魚丸,芝士丸,午餐肉,燒賣等還有蔬菜,粟米,冬菇,多到數唔晒至特別的係有棉花糖燒,真係重拾中學回憶講到回本之選,當然要食海鮮啦,種類不少而且會不停refill,有扇貝,蝦,青口同埋大蜆,每位仲有一隻鮑魚送我就至種意食扇貝,好大隻新鮮,醬料吧有蒜蓉,牛油等不同醬料,可以自己加入去燒熟食方面,雖然款式比凍櫃少,但也絕對有試意,有蒸生蠔,連平時唔食生蠔的我,亦覺得好好食,食左幾隻仲有一啲前菜,小食,沙律等以為淨係近門口有雪糕,雪條作甜品,差啲留左轉去後面,仲有好多甜品同埋冷盤,冷盤有芝麻八爪魚,味付螺肉,中華沙律,泰式鳳爪甜品亦都有好多款,至抵食係
不同的丸類,墨魚丸,芝士丸,午餐肉,燒賣等
還有蔬菜,粟米,冬菇,多到數唔晒
至特別的係有棉花糖燒,真係重拾中學回憶
仲有一啲前菜,小食,沙律等
甜品亦都有好多款,至抵食係有迷你馬卡龍,細細粒,可以食唔同口味
有我至愛的泡芙,仲有朱古力味同埋原味可以揀,正
芒果布甸下面有勁多芒果粒,正
飲品都有不同的汔水,楊協成飲品,不同的紙包飲品,仲有嘉士伯添,真係好抵食