2023-02-14 17 瀏覽
友人想食日本野,叫我搵間餐廳帶佢去,諗到呢間Kadoya氣氛High,野食又正,我都好想再番撻😂呢度可以食既蠔真係太多啦,簡直係蠔人天堂🤣今次既生蠔同上次唔同曬,睇黎又可以食到其他正野😍每一款都mark左產地同口味,方便大家選擇。今次揀既兩款都係中size,個人偏好唔好太大隻,可以一口吞就啱啱好❤️🌟北海道 Maruemon $88- 係北海道生蠔黎講算比較爽口類型,海水味好重,食到最後會有少少回甜🌟德島鳴門$98 - 都係爽口同海水重,但個人覺得比Maruemon更好食🌟吉列廣島蠔 $78兩隻大大隻,外面非常酥脆,入面又軟綿綿且味道鮮甜🌟KADOVA炸雞 $58姜味炸雞,睇相都見到有幾juicy🌟廣島蠔拉麵$128估唔到呢個係今晚最最最好食,真係超級滿足超級驚喜!我會為左呢個拉麵再黎。湯底好鮮甜濃郁,滿滿蠔味但唔會腥,加上紫菜、洋蔥、大蔥絲一齊食又有另外一番風味。廣島蠔都有四粒,粒粒肥美飽滿,好滿足!🌟 天草大王大雞翅$110一種特別既雞品種,超級巨大,好似火雞咁。肉質結實有雞味,絕對同普通雞翼唔一樣,值得試下🌟佐賀温州柑燒酌梳打$68🌟鹿兒島柑橘威士忌梳打$68蜜柑同柑橘分別不大,都

🌟吉列廣島蠔 $78
兩隻大大隻,外面非常酥脆,入面又軟綿綿且味道鮮甜

🌟KADOVA炸雞 $58
姜味炸雞,睇相都見到有幾juicy

🌟廣島蠔拉麵$128

🌟 天草大王大雞翅$110

🌟佐賀温州柑燒酌梳打$68
🌟鹿兒島柑橘威士忌梳打$68
蜜柑同柑橘分別不大,都係甜甜地中帶有好微既酸,不過威士忌酒味會重過蘇打好多,睇下大家鍾意咩style就揀番,冇錯的