2022-06-17
今日約咗一位上環工作的客人lunch meeting ,梗係要帶佢食好西~ 決定再訪海味街呢間隱世蠔吧!Lunch set有7款選擇,價錢已經包咗主菜、湯或沙律同飲品~ 🤗 嚟得呢度,蠔迷表示咩都唔理,order生蠔🦪食先la😜◾️Daily Oyster 時令生蠔🦪🇭🇺Carlingford🇦🇺 Boomer Bay🇫🇷 Sentinelle🇫🇷 Roland Lambert🇫🇷 Ancelin 🇫🇷🇨🇮 Ostra Regal當日6款時令生蠔🦪,職員先為我哋講解各種蠔的特點,由最light、briny食到受歡迎程度媲美Gillardeau嘅法國家族品牌生蠔- Ostra Regal皇御蠔!! 隻隻新鮮、各具風味、亦處理得非常靚仔!帶子位切得好、沒留任何蠔殼醉!我自己就偏愛Roland Lambert同Ostra Regal ❣️❣️◾️Tomato Soup 蕃茄忌廉湯夠Creamy夠香濃!我哋2個都好鍾意~◾️ CARABINERO, SCALLOPS SPAGHETTI & LOBSTER SAUCE 西班牙紅蝦、帶子意大利面 配龍蝦汁龍蝦汁香氣撲鼻,意粉麵條彈牙細滑,帶子煎得軟嫩,紅蝦
◾️Daily Oyster 時令生蠔🦪
🇭🇺Carlingford
🇦🇺 Boomer Bay
🇫🇷 Sentinelle
🇫🇷 Roland Lambert
🇫🇷 Ancelin
🇫🇷🇨🇮 Ostra Regal
◾️Tomato Soup 蕃茄忌廉湯
夠Creamy夠香濃!我哋2個都好鍾意~
龍蝦汁香氣撲鼻,意粉麵條彈牙細滑,帶子煎得軟嫩,紅蝦亦夠大隻~
西班牙紅蝦、帶子意大利面 配龍蝦汁
◾️USDA PRIME RIB EYE WITH SEASONAL VEGGIES & GRAVY 美國頂級肉眼扒 配 季節蔬菜及燒汁
美國Prime Grade牛肉為美國最高級別,具有豐富的大理石油花、油花是在美國牛肉中最為豐富。Rib eye肉質鮮美、亦有油脂化開的甜味🤤 配菜酸酸辣辣帶點地中海風味,自家製牛油薯蓉亦非常美味!
美國頂級肉眼扒 配 季節蔬菜及燒汁
值得一讚係職員會細心講解每道菜、有禮又會主動加水~🙂
大家係品嚐美食嘅同時、可細心欣賞一下牆上的壁畫,是品嚐生蠔的Anthony Bourdain同一位美少女呢!