今次去嘅餐廳真係掂到不得了!我點咗中間嗰款大閘蟹,份量夠晒,吃開始之前已經興奮到不得了。其實我有啲擔心有無可能食到啲「塑膠蟹」,但瞓翻喎,蟹仔一上桌就睇到佢哋實實在在,肉質彈牙,蟹膏滿滿當當!🦀 啲涼拌皮蛋、沙律呢啲前菜直頭正,唔使等大閘蟹出場都吃得開心。喂,試過冇嘅話,好彩你唔使羨慕我,快啲去啦!啲蟹粉小食,尤其係蟹粉粥同糯米飯,真係好入味添!粥滑得嚟唔膩,糯米飯剛好口感,真係講到我又想食多碗!啲大閘蟹,清蒸最正,蟹味足,食落去肉質鮮彈,嗰種蟹膏黃澄澄嘅,滑溜得嚟香郁無比,冇得輸!試吓嗰啲麻辣同鹽焗口味,呢啲偏重味啦,不過都係勁正點,麻辣夠勁夠醒胃,鹽焗咬落去咸香咸香。至於酒釀嗰款,雖然想話好食,但係我食開辣嘅,所以覺得佢稍微輸咗少少。蒸海鮮拼盤嚟嘅時機剛剛好,食完蟹就轉吃海鮮,鮑魚啊、帆立啊,鮮味100%,個個質感一流,同蟹雙雙對對噏!最後嗰花奶紅棗桃膠,甜品來個完美收尾,滋味滿分!真心話,我覺得去嘅話,你會開心到唔知咩好,真係好正!一個字 - 惹味!👌🏻🍽🥂