2021-10-23
🌸今日去開灣仔利東街買野,行到剛好下午茶時間,見到呢間餐廳咁靚,即刻上去睇下有無位。 🌸餐廳由樓梯開始都以全黑白色佈置,牆壁滿佈充滿藝術氣息壁畫,餐廳每個角落都可以打卡影靚相。 🌸見到個Tea set 咁吸引,我梗係食tea set啦!🍰Tea set一位 $188 跟一杯飲品彩花之里 溫室下午茶食物包括:咸點:泰式炸魚蛋,吉列炸蝦甜點:馬卡龍,自家製Truffle Chocolate,迷你朱古力糖果溫室,朱古力牛角包,玫瑰奶凍及3件小蛋糕(藍莓乳酪,柚子,Mocha) ♡迷你朱古力糖果溫室・賣相特別,以透明玻璃盛載,朱古力碎夾雜住朱古力brownie,微甜朱古力與朱古力碎一齊食,雖然充滿罪惡感,就連平日極少食朱古力嘅我都食到停唔到口。 ♡玫瑰奶凍・粉紅控嘅我見到呢個粉紅色甜品梗係心心眼啦!口感滑滑的,唔太甜。 🌸餐廳環境感覺簡潔舒服,面積大座位舒適,黎食野之餘仲可以不停打卡影靚相。
🌸見到個Tea set 咁吸引,我梗係食tea set啦!
🍰Tea set一位 $188 跟一杯飲品
彩花之里 溫室下午茶
食物包括:
咸點:泰式炸魚蛋,吉列炸蝦
♡迷你朱古力糖果溫室
♡玫瑰奶凍