蘭桂坊芸芸酒吧之中,比我發現到一間樓上餐廳,除咗有露天酒吧盡情chill🥂,室內仲有幾條鯊魚bb陪住一齊食飯🦈🦈鯊魚BB只可觀賞,唔比食架❣️呢度嘅鯊魚BB來自印尼沿岸附近,一路食飯一路望住鯊魚BB游來游去,又係摸杯底以外另一種享受🫶🏻❥ 西班牙紅蝦他他 ($198)以珍貴嘅西班牙🇪🇸紅蝦蝦肉製成刺身,紅蝦味道好鮮甜,配搭柚子和黑醋珠珠,帶點果味清新感,味道層次豐富🥳❥ 新鮮辣味蒜蝦 ($148)用辣椒🌶️配合辣椒油配搭爽口大蝦,帶點川菜味道,辣度可以接受,幾開胃😋❥ 香煎鵝肝配 99%黑朱古力🍫 ($198)鵝肝非常厚身,差唔多一吋高😍。口感香滑而帶甘香,配有黑朱古力、蜜桃🍑同薄片多士,中和鵝肝嘅輕微厚重感❥ 慢煮和牛面頰肉配焦糖洋蔥 ($288)牛面頰肉口感非常軟焾,牛味香濃,配有牛蒡清清口腔✨下面鋪有黑松露薯蓉🤩,黑松露味好香,好有誠意同驚喜❤️❥ 藏紅花紅蝦燴西班牙飯 ($338)用珍貴嘅藏紅花🌺製成嘅西班牙飯,有好多藏紅花穿插在米飯之中,每粒米飯都蘊含好濃厚嘅紅蝦同藏紅花味道👍🏻🦐紅蝦幾厚肉,蝦頭裡面藏有蝦膏😍,蝦香四溢,食到舔舔脷😋❥ 白朱古力咖啡奶凍配焦糖拖肥泡沫🫧 ($68)

🦈鯊魚BB只可觀賞,唔比食架❣️

❥ 西班牙紅蝦他他 ($198)

❥ 新鮮辣味蒜蝦 ($148)

❥ 香煎鵝肝配 99%黑朱古力🍫 ($198)

❥ 慢煮和牛面頰肉配焦糖洋蔥 ($288)
牛面頰肉口感非常軟焾,牛味香濃,配有牛蒡清清口腔✨
下面鋪有黑松露薯蓉🤩,黑松露味好香,好有誠意同驚喜❤️

❥ 藏紅花紅蝦燴西班牙飯 ($338)
🦐紅蝦幾厚肉,蝦頭裡面藏有蝦膏😍,蝦香四溢,食到舔舔脷😋

❥ 白朱古力咖啡奶凍配焦糖拖肥泡沫🫧 ($68)
頂層嘅焦糖拖肥泡泡帶有酒香🥃,配襯下面嘅白朱古力奶凍🍮,味道差距強烈,但又好夾,整體唔會好甜。

❥ 巴斯克焦香芝士蛋糕 ($68)
芝士蛋糕夠濕潤🧀,有微微焦香同濃郁芝士味。中間嘅質感做到半熟效果,好柔軟😍

最後要讚下餐廳每位職員嘅攝影水準都好高,我地3️⃣張合照分別由三位職員操刀,同樣影得好靚,所以大家放心來打卡啦🤩