2023-03-26 5 瀏覽
-話說我公司行過去蘭桂坊只係5分鐘路程😂但去嘅次數五隻手指都數得晒🫢蘭桂坊 - 全香港無人不知嘅地方 前幾日收工同朋友去咗食飯餐廳以黎巴嫩的首都 Beirut 命名 以地中海菜色為基礎✅地中海四色醬拼盤 - Mediterranean Dip Platter拼盤有大約6塊烤餅🫓配上四款特色dipping中東茄子醬、鷹嘴豆醬 、紅椒合桃醬、中東芝麻醬每款口感 味道都唔同⋯個人比較喜歡鷹嘴豆醬 熟悉嘅味道😋✅摩洛哥烤紐西蘭羊架配石榴汁、薯蓉及彩虹甘荀Grilled Moroccan Lamb Lollipop🐃羊架肉質唔算太嫩 微微羊羶味 伴碟有烤過既蔬菜仲有底下薯蓉⋯⋯份量都幾多😮✅燒雞柳烤餅拼盤 - Chicken Sawarma Platter已經過調味嘅雞肉加埋甜椒一齊🫑🤤包入三角形嘅薄餅入面 色香味俱全仲有旁邊半碟嘅大量薯條 😍薯條外脆內軟啱啱炸起 超香✅尼斯沙律 (鯷魚、吞拿魚、牛油果) - Nicoise Salad沙律好新鮮👍🏻入面嘅牛油果生熟程度啱啱好不過鯷魚就比較鹹⋯我個人就麻麻哋😅✅Prosecco (House)🥂✅Berry Black 🍹

蘭桂坊 - 全香港無人不知嘅地方 前幾日收工同朋友去咗食飯
餐廳以黎巴嫩的首都 Beirut 命名 以地中海菜色為基礎

拼盤有大約6塊烤餅🫓配上四款特色dipping
中東茄子醬、鷹嘴豆醬 、紅椒合桃醬、中東芝麻醬
每款口感 味道都唔同⋯個人比較喜歡鷹嘴豆醬 熟悉嘅味道😋

✅摩洛哥烤紐西蘭羊架配石榴汁、薯蓉及彩虹甘荀
🐃羊架肉質唔算太嫩 微微羊羶味 伴碟有烤過既蔬菜
仲有底下薯蓉⋯⋯份量都幾多😮