2023-06-09
由於我係事前已經book左位 所以一到步就有位可以就坐想約朋友過黎食呢間打卡餐廳好耐上網見相片好靚 包括連食物都係藝術品黎一入到門口會有個同事開門帶你入去一入去就係萬花筒隧道打卡位 好似致身於萬花筒入面點樣影都可以好靚 而且當晚人唔多 所以每個角位都可以影到你想要既效果整間鋪頭既 裝修都好colorful 餐台既數量唔多 所以坐得好舒服傾計都可以放心傾 每台台面上都會放有一個萬花筒 可以做道具影相我地叫左一前菜一Main 同兩杯野飲前菜 衣甘藍金奇異果藍梅橙百香果啫喱沙律配蜜糖柚子醋呢個沙律偏生果類多 而D生果材料都係平時好少會食到既而且整個賣相都好colorful 酸味味咁所以好開胃另外呢道沙律會配埋一個有焦糖係面既波羅加柚子醋整個味道帶有酸甜既感覺唔錯黑魚籽麵包蟹意大利飯呢個成個擺設都好有創意 意大利飯放係蟹穀上面 係滿滿嫁而且意大利飯既醬係好入味 每一粒飯都平均沾滿哂D醬 唔會乾 仲好飽滿滿既意大利飯上面仲有一整舊蟹肉絲 整啖都係蟹肉好滿足蟹肉絲上加左黑魚籽 提升左成個口感既層次 真心賣相同味道都絕頂我地各人都叫左杯野飲瑰麗香水瓶 賣相好靚 玫瑰味好濃好中意而且甜度適中 成個感覺
想約朋友過黎食呢間打卡餐廳好耐
黑魚籽麵包蟹意大利飯
呢個成個擺設都好有創意 意大利飯放係蟹穀上面 係滿滿嫁
滿滿既意大利飯上面仲有一整舊蟹肉絲 整啖都係蟹肉好滿足
我地各人都叫左杯野飲
瑰麗香水瓶 賣相好靚 玫瑰味好濃好中意而且甜度適中 成個感覺好girl friendable
另外一杯係紫醉金迷
佢係用藍莓同藍蝶豆花製成 成個深紫藍顏色好似galaxy咁又神秘非常靚
不過可能因為打卡熱門而且手功成本 所以價錢都唔平
但想影靚相或者想同姐妹食tea 呢到都唔錯呀