2023-03-20
👍: 極多特別菜式,菜式賣相靚靚, 另外位與位之間有啲空間,傾計嘅時候都唔驚阻住隔離😎。————————————————🍚 鮑魚蟹膏醬燉飯, $188係加左白蘿蔔同青豆嘅燉飯上面加咗海帶片、酸薑同鮑魚。 喺西式Risotto上面加咗日式嘅變化,海帶片增鮮,酸薑減膩,主角鮑魚味道亦唔錯。🥩 紅酒燉和牛肋肉•鵝肝醬 , $258和牛助肉份量唔孤寒,都幾厚切。 配左咗鵝肝醬之後牛肉嘅味道多左陣香味,係唔錯嘅。🍧 海膽雪糕•清酒冰, $88上至下分別係,海膽雪糕、清酒雪葩、 麵豉脆餅同埋橄欖油粒, 側邊仲放dill做裝飾,睇落有海洋嘅感覺。 每一個睇落好唔啦更,但係食落又幾平衡。用海膽嚟做甜品呢一個諗法真係第一次見食落真係好新奇,名副其實「入口即溶」😂🥚 鹹蛋黃雪糕•豆腐雪糕•黑糖腐皮, $88 鹹蛋雪糕味道超勁,加埋脆片成個鹹蛋魚片咁😂😂,加埋豆腐雪糕減左少少膩。————————————————價錢:300PP🗒️ ATUM 📍 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館1樓101B號舖
————————————————
🍚 鮑魚蟹膏醬燉飯, $188