今日同老公去咗中環半天遊,悠閑地去吓Cafe 再遊大館☺️我哋去咗 The Cafe @Cassina , 係中環藝穗會fringe club對面 (中環站D1 出口行上去5 分鐘左右)呢間Cafe 係藏身係一間頂級品味傢俬店內,全球第一間 Cassina cafe ,店內擺放左不同的傢俬擺設,可以好chill 咁坐喺度嘆下咖啡食物。食物比想像中有驚喜,我同老公都超鍾意佢個🍀Open Sandwich- Burrata cheese ,Avocado & Cherry tomato🍀 個burrata cheese質地好香滑入口即化咁,配埋個牛油果車厘茄好夾好French ,仲有佢個黑醋係畫龍點睛大大提升左成個sandwich 味道😚🍀Panini- Avocado and mozzarella cheese🍀個包好香脆,芝士鹹度適中,同個牛油果味好夾🍀Greek yogurt bowl 🍀呢個賣相超靚,新鮮生果有香蕉提子士多啤梨,生果切完排得好靚,再加上少少燕麥Nuts ,仲有少少蜂蜜調味,甜甜酸酸咁好好味。☕️ Latte ☕️個拉花超級靚,我仲好小心翼翼咁樣飲,唔忍心整花個拉花😆咖啡高
今日同老公去咗中環半天遊,悠閑地去吓Cafe 再遊大館☺️
食物比想像中有驚喜,我同老公都超鍾意佢個

個包好香脆,芝士鹹度適中,同個牛油果味好夾
🍀Greek yogurt bowl 🍀
☕️ Latte ☕️
個拉花超級靚,我仲好小心翼翼咁樣飲,唔忍心整花個拉花😆
咖啡高質,飲落好香,又夠大杯👍🏻
🍵Matcha Latte -Oat milk 🍵
老公今日唔飲咖啡佢想試抹茶,呢杯抹茶味香濃,同oat milk 都好夾
坐喺呢度聽住輕鬆音樂嘆下咖啡真係好舒服😌
2023-07-05