2021-02-22 1228 瀏覽
今日同老公過咗嚟大埔踏單車,兼行下街拍下拖。好耐無試過食晚餐啦,今日終於可以食番餐我地經過俾藍色飯吸引左,真係藍色飯,好特別,所以就入去試下啦。晚餐餐牌單點,套餐都好多選擇,價錢仲好親民,直頭可以話好抵食!我地點左二人套餐,二人餐可以揀2個小食,1個小菜,2個主食,仲包飲品,都係198,好抵食!豬牛串燒🐷🐮每樣2串,大概每串有3件肉,串燒燒到好香,個汁有花生醬味,食入口啲肉唔會好柴,都仲好滑,有小小肉汁,幾好食馬拉盞炒通菜用一個小鑊仔上枱,賣相好特別,份量仲算多!通菜炒到好香有鑊氣,又唔太油海鮮喇沙摻摻材料好豐富,有大蝦,蜆肉,蛋,魚片同豆卜,每款都有3件。摻摻原來係米粉加油麵,啲麵吸啲汁好食,加上唔會煮到好碎,份量都好多,湯底好香椰汁味咖哩牛腩拼唐揚雞椰漿飯哇哇哇!藍色飯,第一次見,望落去好靚好特別!餐廳用碟豆花汁去煮咖,天然色素又健康,個飯好濃椰汁味。其他配料擺到好靚,賣相吸引。朱古力咖啡,美淥恐龍🦖飲品就正常唔算好特別,不過沖得唔會太甜,幾好。除咗叫二人餐,我地仲點左軟殼蟹火山包,因為我好中意食火山包,所以見到好想試下一上枱見到呆左😂咁大份,真係好抵食!我平時出去食只係得咖哩軟殼

豬牛串燒🐷🐮

馬拉盞炒通菜

海鮮喇沙摻摻

咖哩牛腩拼唐揚雞椰漿飯

朱古力咖啡,美淥恐龍🦖
飲品就正常唔算好特別,不過沖得唔會太甜,幾好。

一上枱見到呆左😂咁大份,真係好抵食!我平時出去食只係得咖哩軟殼蟹同包,呢度食仲有海鮮,有青口,蜆同蝦,仲見到係原隻軟殼蟹,材料好充!個咖哩汁帶小小辣,汁較杰,個麵包吸哂啲汁,好正,多人食的話必點,餐廳仲有牛腩或者大蝦揀。。

餐廳雖然唔算好大,環境坐得舒服。
員工有禮貌,價錢親民,值得一試😎
2021-02-22