2020-09-27 6749 瀏覽
好耐沒有食放題啦,今日心癮起,打開Open Rice點吓周圍餐廳,見到『品川日本料理』,標榜係海景餐廳,諗吓都開心,喺處吃嘢見到對面海的灝景灣,盈翠半島,汀九大橋,似乎幾正吖。來到『品川日本料理』,量度體溫係常態,地方好大好光猛好整潔,係少有的咁大間放題餐廳,因此喺咁大地方又隔住藍巴勒海望住對岸的靚橋,靚樓,加埋任飲嘅梅酒實在嘆,就咁享用了一餐美妙的lunch放題。和宜家很多新嘅餐廳一樣,都係掃描QR Code點餐,首先來一碟刺身,有虎蝦,甜蝦,三文魚,鱆紅魚,北寄貝,玉子,帆立貝,好新鮮美味,北寄貝係我鍾意之物,爽,滑,鮮,食完繼續第二碟,吞拿魚,榮螺鮑魚片,希靈魚,馬刀貝等美味進入我的胃,好满足。除咗刺身亦有壽司,天婦羅,燒物,炸物……炸物嗌咗芋頭波波,榴蓮波波,炸年糕,而燒菠蘿更加juice到不得了,好想食多幾件,但要留肚為了一樣不可以任食嘅Häagen-Dazs雪糕,食完呢餐超開心