2022-12-04
蕃茄仔開業時係銅鑼灣排晒長龍,而家竟然係小區新蒲崗插旗🥰店內環境光猛,座位寬敞,仲切合主題以紅色為主調!店內主打自家鮮茄濃湯同坊間蕃茄湯底截然不同,質地比較濃稠,蕃茄酸甜味非常濃郁🍅入口啖啖茄蓉茄粒,仲加入蔥花同乾蔥增加口感,就咁飲晒都唔過分🤤🔸芝士澳洲和牛漢堡扒烏冬和牛漢堡扒厚底但完全唔怕乾身,保持牛肉香味同肉汁。加錢可轉稻庭烏冬,彈牙而且掛汁,同蕃茄湯好夾!除左本身芝士之外,仲另外加左特濃煙燻芝士,清新湯底增添一陣濃郁奶香,鍾意芝士一定要試下🧀🔸牛魔王烏冬牛魔王有牛肩胛同和牛𦟌,肉味比漢堡扒更為濃郁,而且保留少少咬勁,食肉獸必點!呢一碗加左65度有機溫泉蛋,放入湯撈埋一齊食會為湯頭更順口,好味!除左麵仲可以選配唔同小食同飲品,我揀左較清新既San pallegrino 有機西柚,朋友既里獅茶癮台瘋奶茶就比較貼近台灣常見既高甜度🧋
🔸芝士澳洲和牛漢堡扒烏冬
🔸牛魔王烏冬