2018-06-13 533 瀏覽
今日又係食好西既時候、小編工作既地方係中環但通常唔o係區內覓食、反而會去上環、西環一帶尋找他鄉既美食!今日就去幫襯我定期之選~糙米家!呢家嘢有乜咁吸引我?一)佢地既糙米飯加入糙米紅米兩種、成個飯健康曬!二)價錢相宜、灣仔食到56元一個飯其實唔多好味選擇、hea嘢另當別論啦 三)我好buy佢地其中一款熱賣食物就係蓮藕蝦餅、真心正!四)佢地既午餐既所有飯類都配有蔥油和蔬菜、個蔥油好香好香!所以我次次都嗌多蔥少飯既。好啦、講左咁多,係時候集中講下我今日食既蓮藕蝦餅飯、飯既軟硬程度係o岩o岩好!蔥油繼續好香同埋真係比多蔥我、飯其實可以再少d!個蓮藕蝦餅真係超級好味!好好味!d蝦肉和蓮藕都唔會搶左各自風頭!蓮藕好爽!又唔係好油膩咁!總之就係very good!食到好味既lunch連返工都醒神d架
蓮藕蝦餅糙米飯
2018-06-13