2016-12-17
身為韓粉既朕, 好記得好記得好記得上一次係韓國食9層塔難食既程度係......畢身難忘而家係香港食海鮮一向都比較貴, 所以一直都冇去試過香港既蒸海鮮, 今次見唔係太貴就贍粗粗去試下~我地一早book左8點, 所以上到去都唔洗等就有位喇~坐低左d staff就講解一下點收費~我個個鐘數係$189一位, 可以任食2個鐘~ 如果想加龍蝦, 每位$30, 想再加食刺身, 每人再加多$30可以因為返工太忙個個都好似餓鬼上身咁, 所以咩都加~ 結果每人就$249~我地有5個人, 可以叫2個爐~ 今次我地就簡左胡椒豬肚雞鍋 & 珍珠馬蹄野菌魚湯鍋~溫馨提示: 佢上個鍋個時上面會跟埋蒸海鮮, 所以大家食海鮮食到60%到, 先好入打邊爐d紙, 唔係就會成張枱都係野食醬料同野飲都係出面任拎~醬汁方面都幾多選擇, 冇正式數過有幾多, 至少都有10款以上, 非常可以迎合到大家唔同既口味~野飲方面都係幾多選擇~有足足2大個雪櫃~佢既好處係, 唔會淨係得香港飲黎飲去都係似汽水, 佢仲有幾款唔同既韓國茶~就連啤酒都有提供~首先上既係刺身~ 分別有三文魚, 甜蝦等... (其實係朕都唔係好識分咩名打咩名LOL) 總之
醬料同野飲都係出面任拎~
野飲方面都係幾多選擇~
首先上既係刺身~ 分別有三文魚, 甜蝦等... (其實係朕都唔係好識分咩名打咩名LOL) 總之就係有4-5款唔同既刺身~
如果唔係太太太太太大食既朋友~ 其實朕覺得唔加$30都可以~ 應該係話睇下你想食刺身多D定係打邊爐D野多D~
等多左5分鐘到就上蒸海鮮喇~
每件海鮮都算新鮮的~ 唔會蒸過龍, 都唔會梅同味道係鮮味的~ 唔好睇佢每樣得一舊到, 其實食落都唔少野, 少食多滋味嘛~
食到咁上下, 我地就叫埋打邊爐既野喇~
佢用既鍋唔係平時見到個d鋼個d, 一黎佢可以放超多野食入去~ 二黎就係打到最後, 都唔會有燶味出現~ 真係幾好~
佢打邊爐可以簡既野食都有幾多, total分左有8張唔同type既紙可以俾你填~
就係咁食下食下, 就食左2個鐘~
總結係:
以依個價錢黎講朕覺得係幾抵食~ 因為可以一次過滿足你3個願望~ 所有野食都保持係80分以上~
係打邊爐個到, 我地一開始只係叫左"1", 驚佢黎得太多, 1既份量係 = 4件~ 但到最後, 其實我地都只係肥牛就加多左5碟~ 其他都只係keep返一開始既"1"~ 可能因為之前已經食左刺身同海鮮~ 真心有d飽~
如果全部都係男人黎食, 應該會食窮間餐廳 lol
去到d staff都幾好服務, 一開始見你食完海鮮d殼都會主動幫你換過d新碟~ 同埋見到你有食完既碟都會幫你收, 唔會放到一枱都係~
可能餐廳唔算好大, 基本上一行入去就一眼睇晒, 所以d staff都可以專心去ser d客~ 同埋佢d抽風都應該幾好~ 因為食完出去都唔會成身都係味~