2018-05-13 37 瀏覽
朋友係吃貨今日跟佢去食好西。其實我一開始聽到mad for garlic都冇為意佢係主打蒜頭。對於平時唔食蒜頭嘅我嚟講都幾衝擊,但佢又令我對蒜頭嘅印象改觀咗少少。我地叫野食想叫甜品嘅時候,侍應好好人咁同我地講而家做會員有多個甜品送。迎新優惠係自家蒜頭雜莓奶凍。首先叫咗個BBQ Chicken Ranch Pizza ($158)。薄皮pizza邊幾脆嘅,pizza有少少辣,入面有火箭菜同烤雞,當然不少得有蒜頭,都幾好食。之後見到menu有個蒜頭包塔($48),仲係推薦,覺得好奇就叫嚟食下。原來就係依個塔,見openrice都幾多人叫。侍應會幫你塞d蒜頭粒同辣粉落個法包入面,再幫你切埋。依個包同以前食開嘅蒜頭包好唔同,佢入面有勁多蒜頭碎,但又出奇地蒜味唔係話好重,好易入口,法包外脆內軟。Dancing Salsa Rice with beef ($138) - 牛肉飯因爲有蛋漿撈埋所以唔會太乾,牛肉份量都幾多,銀色杯入面有蕃茄蒜頭洋蔥粒,酸酸地撈埋飯食好開胃。甜品叫咗經典嘅DIY tiramisu。估唔到佢個甜品都有蒜頭,因為平時未見過蒜頭撈甜品,硬住頭皮試咗一粒,又ok喎,佢d自家製蒜

甜品叫咗經典嘅DIY tiramisu。估唔到佢個甜品都有蒜頭,因為平時未見過蒜頭撈甜品,硬住頭皮試咗一粒,又ok喎,佢d自家製蒜頭甜甜地,乜冇蒜味,同個tiramisu 一齊食還好啦。手指餅點咗咖啡同甜酒之後入口即溶,就咁食會苦,點埋tiramisu 就perfect.

送嘅甜品