2017-08-31
去葵芳通常都會去葵涌廣場或者隔離個商場食嘢,經朋友介紹下先發覺原來葵芳仲有其他好嘢食!其中一間就係極品煮意,佢嘅賣點就係雞煲火鍋放題,$150都唔洗!放題依個價錢係香港來講算係好抵架啦~飲品、火鍋配料、熟食種類眾多~ 特別火鍋配料除咗蔬菜類同丸類之外,仲有海鮮可以選擇!當中有魷魚、硯。特別硯肉新鮮肥美,而且係冇沙及大舊肉。如果覺得食火鍋好油膩嘅話,出面有好多蔬菜比大家選擇,簡直係好貼心可以清一清油膩感~除此之外,當然係唔少得肉啦~ 有美國安格斯肥牛、羊肉片、魚片、魚滑、豚肉片等等..... 本人特別推介美國安格斯肥牛,因為脂肪比例平均,而且牛肉味極重,鍾意食牛肉就啱晒啦!!!!!係時候要講下主角啦!就係秘製極品雞煲!餐廳選用秘製配料,令到啲雞肉好入味之外,而且好嫩滑肥美。味道方面,醬汁唔會太過鹹,調味唔錯,仲好濃郁添!! 同朋友行完街喺度食嘢唔錯~ 嗰度有卡位方便一家大細或者一大班朋友喺度食。總括嚟講依間餐廳既雞煲好味之外,配料選擇多,而且價錢亦都唔貴。所以大家下次都可以係呢一間試吓!