玩完芝士拉絲餅、再玩自助韓國公仔麵🍜再食醬油蟹🦀有得玩又有得食韓式自助麵機:煮麵新體驗!🍜之前成日喺短片見到韓國人玩呢部自助公仔麵機,好得意㗎嘛,今次終於親身試玩!原來真係比杯麵更上一層樓!😯 杯麵有時啲麵會硬硬地,但呢部機用水煮足3至4分鐘,啲麵條就變得好煙韌、滑溜溜,好有「地道即煮拉麵」嘅感覺!而且仲可以揀配料!✨ - 普通配搭(香腸+蛋):$40💰 - 升級版配搭(肉類、芝士年糕):$50💰 流程係咁嘅:老闆娘會俾你啲餸菜,你自己揀完麵之後放入機內煮就得!最神奇嘅係啲水點解一滴都唔會瀉出嚟呀?😲 一路望住機煮麵,好治癒~🥹💕人氣韓式拉絲芝士餅「10分麵包」🧀呢個「10分麵包」係葵芳嘅人氣之選,好多街坊專登嚟排隊買!😋 食過幾次,真係回味無窮!佢嘅質感似雞蛋仔,但又係芝士蛋餅嘅混合體,咬落去香脆之餘仲可以拉絲,啲芝士好足料,可以拉到二三十厘米咁長,真係好好玩!🧀✨ 而家仲有好多新口味推出,我今次叫咗以下 3 款: 1️⃣ Pizza味:經典芝士混合番茄醬,好似迷你Pizza咁~🍕 2️⃣ 粟米蟹柳:有啲鮮甜嘅海味、蟹柳!🦀🌽 3️⃣ 朱古力芝士:鹹甜交融,芝士同朱古力竟然咁夾!
玩完芝士拉絲餅、再玩自助韓國公仔麵🍜
再食醬油蟹🦀

人氣韓式拉絲芝士餅「10分麵包」🧀

而家仲有好多新口味推出,我今次叫咗以下 3 款:
2️⃣ 粟米蟹柳:有啲鮮甜嘅海味、蟹柳!🦀🌽
3️⃣ 朱古力芝士:鹹甜交融,芝士同朱古力竟然咁夾!🍫🧀

呢個10分麵包真係又香又好玩,每次拉絲都想影相打卡📸,怪唔得咁多年都咁旺場!🔥

醬油蟹:精華滋味🦀
醬油蟹係我最期待嘅一部分
食落去嗰啲醬油味滲晒入蟹肉,好鮮甜同埋鹹香,配白飯一流!🍚 🌟