2024-05-08 48 瀏覽
古典葡式博物館餐廳 a piece of Portuguese Art in HK 香港少有嘅葡葡牙私房菜,好早之前已經book咗,因為佢哋嘅schedule都幾full下。 去到佢哋就好熱情咁招待我哋,已經準備好我哋嘅pre order, 真係好細心。 佢哋嘅裝修簡單得來呈現出葡萄牙嘅輝煌歷史,好似去咗一個時光隧道咁。佢哋會帶我哋參觀佢哋嘅地方同埋講解一啲葡萄牙嘅歷史,好似上左一堂歷史課咁😮😮 去到樓下Wine Cellar, 好大浸原木味好好聞! 裝修得好靚,好有感覺全部墻都用唔同嘅酒箱木板切 參觀完聽完歷史之後就開始上主菜啦!真係超級期待 其實order咗好多嘢, 喺呢度精選左幾樣出嚟,因為真係特別出色。

香煎黑毛豬
伊比利亞火腿芝士拼盤