2018-01-23
同親戚去食晚飯。因侍應話啲餸上得好快,所以親戚就寫好餸菜既number等佢地慢慢入單。其中有講明其中片皮鴨係要半隻。(佢寫既number係半隻number)之後侍應回覆話會跟number入。點知過左1陣話某個餸無左合桃。我親戚想轉另一樣。但2個侍應係咁講另一樣餸都係果啲野一樣姐,(如果同一樣點解要2個名呀?)佢地係咁同我親戚互拗,唔想同我地轉,因佢廚房已整好左。之後怪我地比number佢入搞到唔知我地點左咩餸。其實佢幫客落左單唔可以同客復單嫁咩?同埋無合桃唔可以煮之前同我地講咩?搞到我地梗食左。之後個片皮鴨勁耐先上,我地食晒所有野先上,問佢地果時都係講燒緊隻鴨,到終於上桌,待應又無講係全隻,到食食下覺得唔對路先知佢又落錯單。結果食唔晒我地要拎走仲要收$2飯盒錢。結果又梗要比多啲錢又食唔晒。全因個侍應落錯單。食到我親戚一肚氣,以後都唔會黎。
之後侍應回覆話會跟number入。
食到我親戚一肚氣,以後都唔會黎。
全隻片皮鴨