2019-11-23
放假瞓夠落街食個地道茶記飯,飲杯好飲既茶啡,偷閒一下叉返電先~呢間冰室第一次食,我覺得都唔錯,野食幾大份,而且唔趕人可以慢慢食。午餐有米線同飯,我地一於就兩樣都試下🤗招牌雜錦米線 $55好大一碗,配料有豬扒、雞翼、牛肉、丸類同肉燥,同餐牌上嘅唔完全一樣,不過我地冇所謂,一樣咁豐富!😚肉燥好多呀,每啖米線都可以撈到,加咗少少花椒,食落麻麻地,好過癮~😛豬排都好鬆軟,有少少炸咗咁樣,食落去好香未加工,同埋已經去咗骨,啖啖肉😆米線都好多好多,雖然湯底唔係極重口味個種,不過都飲到豬骨湯味,都唔失色架☺️蝦仁叉燒滑蛋飯 $52又係大大碟,超多蝦同叉燒,正!炒蛋仲有d蛋汁流緊,d飯都加左甜鼓油,加埋蔥花完美配搭呀~岩岩好一啖飯一啖送🤗仲有奶茶同鴛鴦都好飲,同埋好快上齊,食茶記最緊要快靚正嘛!總結都幾大份夾抵食,啱晒大食之人或者一家人share~~🤪
午餐有米線同飯,我地一於就兩樣都試下🤗
招牌雜錦米線 $55
蝦仁叉燒滑蛋飯 $52
又係大大碟,超多蝦同叉燒,正!
炒蛋仲有d蛋汁流緊,d飯都加左甜鼓油,加埋蔥花完美配搭呀~
岩岩好一啖飯一啖送🤗