2017-11-01
一直都知華嫂好出名,啲野食好好味。但因為地點唔近我,所以無論係元朗定觀塘個間,都只係各去左一次咁大把。得知最近華嫂係灣仔開分店,係返工附近,就緊係把握午飯時間去食啦。(係短時間內已經去左3次) 一如所料,去到門口,好多人排隊,新開人氣餐廳分店,又近辦公室地帶,要排隊在所難免。等左大概半個鐘先有得入去。第1次 豬扒雞翼蕃茄湯通粉 $53第1次去,緊係食佢招牌之一既豬扒雞翼蕃茄湯通粉啦,水準依舊,湯底濃郁。有2件雞翼1塊豬扒,真係又抵食又好味!!食完之後仲飲哂啲湯底添,因為實在太開胃啦!!第2次去試左寫明'限量供應既檳城喇沙湯米線 $50 (唔記得左影相)喇沙湯底都唔錯,不過如果可以再濃多少少就好啦。今次揀左跟肥牛,感覺普普通遍,都係豬扒/雞翼好啲。第2次去試左寫明'限量供應既檳城喇沙湯米線 $50 (唔記得左影相)第3次 黑松露忌廉湯通粉 $38呢個都係話限量供應既黑松露忌廉湯通粉。賣相唔錯,香味都有,但食落一般。雖然價錢係幾平,但應該唔會再試啦。都係食返蕃茄湯底好啲!
第1次 豬扒雞翼蕃茄湯通粉 $53
第1次 豬扒雞翼蕃茄湯通粉
第3次 黑松露忌廉湯通粉 $38
黑松露忌廉湯通粉
都係食返蕃茄湯底好啲!