2014-06-12 741 瀏覽
今日day-off 諗住去食爵士拉麵,但係去到門口居然無開 .........唔知點算個陣, 家人A 就話想去里間老字號冰室試下。雖然係平日, 附近d咪錶位都full 哂,擺哂貨車,我地要過幾條街先搵到位泊 , 又要行番過去, 地點真係有d 唔就腳, 不過要食好野無計啦  去到門口個陣都要等位, 不過15分鐘就有啦, 一坐低我地發現無餐牌, 伙計好快就走埋黎問我地食咩, 我地見個個都係叫常餐, 就跟住叫應該唔會錯掛   一黎就上左4個勁香既菠蘿油,見到塊大牛油個陣,雖然有諗過會肥死, 不過山長水黎到里度, 無理由唔食架, 所以照食, 哈哈哈~~~!!!食完之後, 本人覺得就係要大塊牛油同甘厚既酥皮先至叫做菠蘿油, 依家出面個d ......得一層薄如紙既菠蘿皮仲要里面得個半片風都吹得起既牛油,就賣成十幾蚊,真係有天淵之別呀~  我地都好想encore 叫多兩個, 不過里d 高卡路之恩物, 都真係少食多滋味好d。另一個值得一提既係佢個烚蛋,雖然味道上無咩特別, 都係白烚, 不過佢既setting 就真係幾得意, 係其他茶餐廳都無有見過。
今日day-off 諗住去食爵士拉麵,但係去到門口居然無開
2014-06-12
15 分鐘 (堂食)