2016-12-04
上星期三,同事屋企冇飯開,問我有冇興趣同佢食下飯,吹下水,咁啱老婆約左d姊妹有飯局,我和同事就係大家冇飯局嘅情況下一齊食餐飯喇.因為之前去過佐敦小酒窩餐廳,野食都唔錯,於是帶同事去點知出事了,可能小酒窩食到出哂名了,星期三都有咁多人係門口等,行過隔離餐廳門口見到d食物相,好似小酒窩嘅菜式喎!這間餐廳叫瑪拉小廚,於是問門口嘅女侍應,原來係同一個boss開的,於是大家都想入去試試.餐廳格局基本上同小酒窩差不多,一來送一份脆薄餅,薄餅很脆而且有點咸香,配埋青咖哩醬,好好味!叫左份羊肉,係用鐵板上的,羊肉唔會太穌,加上配菜冇咁溜,份量很多呢,叫左印度咖哩芝士,這個真係好食!芝士唔會太咸,咖哩與芝士好夾,多多薄餅都唔夠點啊!叫左份招牌薄餅,有d似p記嘅至尊,不過這個好食很多,辣肉腸很多加黑橄欖,足料!芝士鋪滿成塊薄餅,餅皮又好脆,一流!好有水準,值得一試,最好就係尼泊爾momo餃子,普通豬肉餃子配辣椒醬,整體而言,瑪拉小廚食物好有質素,相信唔會令大家失望,美中不足就係餐廳座位比較夾窄,如果唔介意坐逼一點,真係值得大家一試!