2019-03-18 23 瀏覽
今日約咗幾個朋友喺灣仔傾吓計食吓野,朋友介紹話呢間d菜式好特別,所以就決定入去試吓,門口有開放式窗口,有d外籍人士喺門口飲酒,有d似酒吧feel間餐廳嘅餐牌都幾特別,睇到d字就會諗返起以前嘅香港我地叫咗個豆豉鯪魚凱撒沙律,原來豆豉鯪魚加入沙律真係好match..味道幾特別,唔會好油同好咸,我覺得幾好食再叫多個小食,炸雞皮,炸魚皮食得多,炸雞皮都係第1次食,雞皮好大塊,食落脆卜卜,一d都唔油膩,再配埋佢個醬,有少少辣辣地,食完一塊又一塊,停唔到口港式咸檸炸雞,上枱時熱辣辣,啱啱炸起,食落有少少酸酸地同辣辣地,好開胃,外皮好鬆脆,肉質好juice最後叫多個蔥油餅,啱啱烤起,好香嘅蔥味,個外皮嘅邊仲有少少脆脆地,一d都唔油

間餐廳嘅餐牌都幾特別,睇到d字就會諗返起以前嘅香港